Маслинови масла

Портфолио маслиново масло

  1. Начало
  2. chevron_right
  3. Маслинови масла

Маслинови масла „Athena“ и „Еpos“!!!

Маслиново масло „Еpos“ е най-високо качество Екстра Върджин масло с автентичен вкус от маслини, добити в областта Каламата – Месиния, най-южната част на полуостров Пелопонес – Гърция.  Произведено е от сорта маслини коронейки, които имат най-добрите характеристики, за да се получи най високо качество маслиново масло с превъзходен вкус.
„Кралският” вид, най-малкия сорт на маслината Каламата, известен като Коронейка, е наистина най добрия сорт за направата на маслиново масло.
Маслото от маслина под марка  “Епос” Extra Virgin се произвежда от първото студено пресоване на маслините.
Сетивните и химико-физичните характеристики на студено пресованото масло  са особено важни, тъй като са директно получени от плодовете на маслината, като така се превръща в една от най-здравословните храни, благодарение на антиоксидантния състав,витаминна структура, безкрайните ползи за човешкия организъм в превантивен и терапевтичен план. Маслиновото масло “Epos”   има ниско перокисно число, което позволява,  той да се използва и във фармацeвтичната индустрия.

Маслиновите масла под марката Athena представляват портфолио от екстра върджин маслиново масло,  достъпни миксове от смесването на  екстра върджин маслиново масло и високо качествено слънчогледово масло(Salad mix),както и маслиново масло извличано от кюспе на маслини(Pomace oil),  които придават онзи превъзходен вкус на вашите салати, ордьоври и основни ястия познат само и единствено в здравословната средиземноморска кухня.

Портфолио маслинови масла

Меню