Гризини

Гризини Alitia!!!

Там където Южните Споради срещат Додеканезите има една красива „тайна“ с формата на пеперуда,  разположена сред блестящата пяна на Егейско море – малкият остров Астипалея. Толкова малък, че е успял да запази абсолютната си автентичност, снежната белота на варосаните си къщи и живите традиции, родени в далечното минало.
Астипалея се намира между островите Кос и Аморгос, прегърнат от хладните вълни на Егейско море с брегове, създадени от танца на вълните и земята. Сред забележителностите на острова е… самият остров! По-голямата част от повърхността му е скалиста  с определени части от плодородна земя.

Скалистата част на острова е покрита с мащерка, риган, мента, alisfakia (гръцки мъдрец) и няколко други ароматни, диворастящи  билки. Дивият шафран расте самостоятелно в северните части на острова и се обира през есента. Местният мед от мащерка е добре известен със силния и доминиращ аромат и висока хранителна стойност. Климата на острова оформя уникалния  вкус и аромат на дивите подправки, с които се подправят продуктите с марка Alitia.

В най-голямото населено място на острова – Chora Astypalea през 2006г е създадена, традиционната за тези места, пекарна, в която днес се приготвят нашите продукти.

Тук при изключително строг контрол и спазване на  всички стандарти за
качество на суровините и хигиената, се произвеждат вкусните продукти с марка Аlitia.
Тези малки вкусотийки се произвеждат по  автентични домашни рецепти, базирани на качество и неповторим  вкус. Неповторима комбинация от  уникалните  вкусове на диворастящи подправки от Astypalea, подсладени с уникален  мед и брашно от рожков.
Всички продукти с марка Аlitia са без консерванти и оцветители,  ръчно приготвени и двойно изпечени с цел постигане на уникален, така характерен за средиземноморските продукти, вкус.

„Работилничката“ за гризини е сертифицирана по  ISO 22000: 2005 и има внедрена HAССАP система.

Портфолио Гризини Alitia

Меню